Lydens land

Lydens Land er en interaktiv musikforestilling for 3-6 årige, som er skabt til at spille i det fri.

 

Formatet er beregnet på at formidle en sanselig oplevelse til børn i små grupper, og er skabt som følge af Corona-restriktioner og nødvendigheden af at kunne spille for børnehaver under trygge rammer udendørs. Det er en vandreforestilling, hvor publikum vandrer rundt til tre lokationer, der er etableret i naturen (i en skov, ved en shelterplads, i et grønt område) i nærområdet af et dagtilbud.

Historien:

Forestillingen starter ved grænsen til Lydens Land – et forunderligt sted, der pludselig er poppet op lige der, hvor børnene er. Et land fuldt af lyde, som man kan opleve og måske lægge mærke til for første gang.

Ved grænsen bor Grænsevagten, der holder styr på, hvem der kommer ind i Lydens Land. Børnene får udleveret et særligt pas – en sten, der er nøje udvalgt til den enkelte. Grænsevagten kan lave lyde med sin stemme og sin krop, og børnene får lov til også at være med. De synger med vinden, rasler med græsset og synger sammen med Grænsevagten.

Anden station
Herfra går vandringen til næste sted i Lydens Land. Her møder vi Fuglevennen – en slags venlig skovtrold, der bor mellem træer og buske. Fuglevennen kender fuglenes sprog og spiller musik på træ og sten. Børnene får skærpet deres lyttesans og lærer fuglesprog. Fuglevennens historie sender dem videre til tredje sted i Lydens Land.

Tredje station
Her møder vi Skovfeen og den lille fugl Harpo. Skovfeen synger den smukkeste sang til sit harpespil, så børnene kan vandre efter lyden af musikken. Fuglen Harpo bor inden i Skovfeens harpe og flyver rundt efter harpens klange. Børnene får også lov til at flyve sammen med Harpo til de forunderlige klange, der breder sig i skoven. Sammen synger de sangen om alle verdens lyde, inden Skovfeen sender dem afsted mod udgangen fra Lydens Land.

Efter forestillingen kan oplevelsen fortsætte i børnehaven med genopfriskning af musikken, dansen og legen kan gå videre i nye retninger. Hent det pædagogiske materiale her:

Varighed forestilling: 35-45 minutter pr gruppe alt efter rute og antal børn

Antal deltagere: Op til 45 børn.
Vi anbefaler alderen 4+, men et mindre antal af de ældste 3-årige kan også deltage i gruppen, hvis det passer bedst.

Koncept og format Forestillingens sceniske format er enkelt og naturens egne omgivelser danner den naturlige indretning. Grænsen er enkelt markeret med to grænsebomme og et skilt, der viser hvor vi er. Alle lukkes ind en ad gangen, så den enkelte lille publikummer føler sig både velkommen og set, og børnene kommer i et hold på 10-12 børn ad gangen. Børnenes direkte input er med til at skabe de historier, som udspiller sig på hver lokation, og de sanselige påvirkninger af lyde, dufte, toner, vind og vejr er en afgørende del af oplevelsen.

Forestillingen findes også i en vinterversion, som kan spille indendørs, hvis de fysiske rammer egner sig til det. Kontakt os for at afklare om denne mulighed kan passe hos jer.  

Medvirkende Der medvirker en sanger/fortæller, en sanger/harpenist og en percussionist.

Lokationer: Allerbedst er det, hvis Lydens Land kan ligge i frie omgivelser nær institutionen. Det kan være i en skov, et anlæg, eller bare på grønne områder med beplantning imellem. Bedst er det, hvis der er så meget afstand, at man ikke kan høre alt for meget lyd fra den næste station. 

Men formatet er meget fleksibelt, og den bedste løsning aftales med den enkelte børnehave, og hvis den mest hensigtsmæssige løsning er institutionens legeplads, så er dette også en mulighed.

Medvirkende

Birgitte Holt Nielsen, fortæller og sanger. Ulla Schmidt, percussionist. Mariann Mikkelsen, harpenist.

Målgruppe

Børnehavebørn fra 4 år.
op til 45 børn pr. gang.

Varighed

35-45 minutter

Lokale

Udendørs. I skov, park, anlæg tæt på børnehaven. Eller evt. på børnehavens legeplads.

Om de medvirkende

Mariann Mikkelsen er uddannet sanger og musiker fra Det Jyske Musikkonservatorium, og har udover en karriere som sanger (senest i Figaros børneopera Fyrtøjet) stor erfaring med workshops og musikalske processer med børn, bl.a. er hun ofte engageret af Formidlingsafdelingen ved Den Jyske Opera.

Birgitte Holt Nielsen, sanger og producent. I over 20 år var Birgitte krumtappen i Den Jyske Operas mange forestillinger og aktiviteter for børn, med særligt fokus på 0-6 års området. Nu er hun freelance workshopleder, sanger, forfatter m.m. og lægger i øjeblikket stor energi i at udvikle særlige kulturtilbud til familier i landdistrikterne.

Ulla Schmidt, percussionist og musikpædagog med mangeårig erfaring med at undervise børn i slagtøj og musik, samt spille musikforestillinger og koncerter for børn. Ulla er desuden stomp instruktør og holder af at få alle mulige og umulige ting til at spille og give lyd. Sammen med Birgitte har hun udviklet mange forskelligartede koncepter – for eksempel KirkeStomp for børnefamilier i sognekirker rundt i landet. 

Billedgalleri

Klik på et foto og du kan bladre i galleriet. 
Fotograf Trine Dueholm.