Lydens land
Lydens Land er en interaktiv musikforestilling for 3-6 årige, som er skabt til at spille i det fri.
Formatet er beregnet på at formidle en sanselig oplevelse til børn i små grupper udendørs. Det er en vandreforestilling, hvor publikum vandrer rundt til tre lokationer, der er etableret i naturen (i en skov, ved en shelterplads, i et grønt område) i nærområdet af et dagtilbud.
Historien:
Forestillingen starter ved grænsen til Lydens Land – et forunderligt sted, der pludselig er poppet op lige der, hvor børnene er. Et land fuldt af lyde, som man kan opleve og måske lægge mærke til for første gang.
Anden station
Herfra går vandringen til næste sted i Lydens Land. Her møder vi Fuglevennen – en slags venlig skovtrold, der bor mellem træer og buske. Fuglevennen kender fuglenes sprog og spiller musik på træ og sten. Børnene får skærpet deres lyttesans og lærer fuglesprog. Fuglevennens historie sender dem videre til tredje sted i Lydens Land.
Tredje station
Her møder vi Skovfeen og den lille fugl Harpo. Skovfeen spiller enten harpe eller cello og synger den smukkeste sang til sit spil, så børnene kan vandre efter lyden af musikken. Fuglen Harpo bor inden i Skovfeens instrument og flyver rundt efter de smukke klange. Børnene får også lov til at flyve sammen med Harpo til de forunderlige klange, der breder sig i skoven. Sammen synger de sangen om alle verdens lyde, inden Skovfeen sender dem afsted mod udgangen fra Lydens Land.
Lydens Land er produceret af Musikteatret Figaros. Figaros afdeling for opera for børn hedder Mini-Figaros og Figaros’ formidlingsafdeling hedder KulturCentralen.
Læs mere om Lydens Land på Figaros hjemmeside.
Vil du købe forestillingen? Læs mere her:
Efter forestillingen kan oplevelsen fortsætte i børnehaven med genopfriskning af musikken, dansen og legen kan gå videre i nye retninger. Hent det pædagogiske materiale her:
Varighed forestilling: 35-45 minutter pr gruppe alt efter rute og antal børn
Antal deltagere: Op til 45 børn.
Vi anbefaler alderen 4+, men et mindre antal af de ældste 3-årige kan også deltage i gruppen, hvis det passer bedst.
Koncept og format Forestillingens sceniske format er enkelt og naturens egne omgivelser danner den naturlige indretning. Grænsen er enkelt markeret med to grænsebomme og et skilt, der viser hvor vi er. Alle lukkes ind en ad gangen, så den enkelte lille publikummer føler sig både velkommen og set, og børnene kommer i et hold på 10-12 børn ad gangen. Børnenes direkte input er med til at skabe de historier, som udspiller sig på hver lokation, og de sanselige påvirkninger af lyde, dufte, toner, vind og vejr er en afgørende del af oplevelsen.
Forestillingen findes også i en vinterversion, som kan spille indendørs, hvis de fysiske rammer egner sig til det. Kontakt os for at afklare om denne mulighed kan passe hos jer.
Medvirkende Der medvirker en sanger/fortæller, en sanger/harpenist eller cellist og en percussionist.
Lokationer: Allerbedst er det, hvis Lydens Land kan ligge i frie omgivelser nær institutionen. Det kan være i en skov, et anlæg, eller bare på grønne områder med beplantning imellem. Bedst er det, hvis der er så meget afstand, at man ikke kan høre alt for meget lyd fra den næste station.
Men formatet er meget fleksibelt, og den bedste løsning aftales med den enkelte børnehave, og hvis den mest hensigtsmæssige løsning er institutionens legeplads, så er dette også en mulighed.
Medvirkende
Birgitte Holt Nielsen, fortæller og sanger. Ulla Schmidt, percussionist. Mariann Mikkelsen, harpenist.
Målgruppe
Børnehavebørn fra 4 år.
op til 45 børn pr. gang.
Varighed
35-45 minutter
Lokale
Udendørs. I skov, park, anlæg tæt på børnehaven. Eller evt. på børnehavens legeplads.
Om de medvirkende
Grænsevagt: Birgitte Holt Nielsen, sanger
Skovfe: Mariann Mikkelsen, harpe ELLER Johanne Andersson, cello
Fuglevennen: Ulla Schmidt, percussion
Mariann Mikkelsen er uddannet sanger og musiker fra Det Jyske Musikkonservatorium, og har udover en karriere som sanger (senest i Figaros børneopera Fyrtøjet) stor erfaring med workshops og musikalske processer med børn, bl.a. er hun ofte engageret af Formidlingsafdelingen ved Den Jyske Opera.
Johanne Andersson, cello. Uddannet fra Nordjysk Musikkonservatorium. Har et omfattende virke som cellist i hele landet. Spænder vidt, fra kirker, klassiske koncertsale, studier og spillesteder, til shows for børn, teater og musicals. Johanne spiller både som solist, i ensembler og i orkestre. Hun bevæger sig musikalsk på kryds og tværs af genrer og brænder for at udforske ny musik.
Birgitte Holt Nielsen, sanger og producent. I over 20 år var Birgitte krumtappen i Den Jyske Operas mange forestillinger og aktiviteter for børn, med særligt fokus på 0-6 års området. Nu er hun freelance workshopleder, sanger, forfatter m.m. og lægger i øjeblikket stor energi i at udvikle særlige kulturtilbud til familier i landdistrikterne.
Ulla Schmidt, percussionist og musikpædagog med mangeårig erfaring med at undervise børn i slagtøj og musik, samt spille musikforestillinger og koncerter for børn. Ulla er desuden stomp instruktør og holder af at få alle mulige og umulige ting til at spille og give lyd. Sammen med Birgitte har hun udviklet mange forskelligartede koncepter – for eksempel KirkeStomp for børnefamilier i sognekirker rundt i landet.