Danmarkskortet - en musikalsk rejse

Sangerparret Birgitte Holt Nielsen og Hans Dueholm tager sammen med pianisten Allan Dahl Hansen publikum med på en musikalsk rejse rundt i det danske land.

Fra det brusende Vesterhav til Dybbøl Banke og øernes idylliske bakkedrag samles skrøner, eventyr og historiske beretninger fra kongeborg og husmandssted. Fortællinger om bl.a. om kendte forfattere som Thøger Larsen, Jeppe Åkjær, Kaj Munk og Frank Jæger blandes med mere fiktive karakterer som Amanda fra Kerteminde, Styrmand Mohr og den lille færge Ragna. 

Det hele krydres med musik og sang fra den store, danske sangskat – både som solo-og fællessang i form af gamle folkeviser, klassiske sange, viser og mere populære toner.

Medvirkende

Målgruppe

Varighed

Birgitte Holt Nielsen og Hans Dueholm, fortællere og sangere. Allan Dahl Hansen, pianist

Voksne

90 minutter 

Lokale

Pris

Teknik

Kulturhus, forsamlingshus eller lign. med spilleareal på min. 5×2 m. 

Velstemt klaver (evt. kan elklaver medbringes efter aftale). 

De medvirkende

Birgitte Holt Nielsen og Hans Dueholm er begge uddannede klassiske sangere fra Det Jyske Musikkonservatorium, hvor Allan Dahl Hansen er uddannet som pianist. 

Birgitte Holt Nielsen er leder af KulturCentralen. Hun var i 20 år fastansat på Den Jyske Opera med arbejdet omkring kombinationen af opera og børn og unge som sit område.
Hans Dueholm er teater- og operachef for Figaros som han grundlagde i 2004. Han var i 20 år ansat på Den Jyske Opera som solist og i Den Jyske Operas Kor. Figaros har specialiseret sig i at spille komiske opera- og operetteforestillinger i teaterforeninger over hele landet. Allan Dahl Hansen er den faste pianist, arrangør og musikalsk leder af Figaros meget populære turnéforestillinger og har desuden et travlt virke som kordirigent og akkompagnatør til musicals og koncerter.
Sammen har de tre stor erfaring med at sætte musik og ord i spil, på måder, der når direkte ind til publikum på en umiddelbar, humoristisk og inspirerende måde.